STOPPA VANSINNET!


En betraktelse om den avskyvärda djurhanteringen och en djupare insikt i konsekvenserna.

Jag satte mig vid datorn en morgon och surfade in på Aftonbladets förstasida.
Än en gång ser jag dessa chockbilder på den vidriga hanteringen av katter och hundar i Asien. Katter kvävs i stålsnaror, hundar flås levande. De tvingas ligga ihopträngda i minimala burar… Jag känner skräcken i deras inre.

Det dröjer inte många dagar så är det dags igen. Jag sätter mig ner vid TVn och ser på nyheterna, då visas en film från Peru.
Jag tror inte mina ögon när jag ser soldater rusa fram mot en ställnig där det hänger levande hundar... de hugger besinningslöst mot djuren.
Det kallas närstridsträning...
Soldaterna kommer från ett elitförband och tränar regelmässigt på detta sätt.

Ännu mer vidrigheter kommer fram... I Thailand använder man fattiga barn till att hänga upp katter i snaror. De stackars varelserna stryps under svåra kval och bara för att bli till pälsar...

Alla dessa bilder och allt jag har läst gör att mitt hjärta gråter, det måste bli ett slut på vidrigheterna. Jag vill gärna tro på att människan har kommit längre i sin utveckling vad gäller empati.

Vill man uppnå total fred på jorden, måste man först lära sig att respektera allt liv.
Om en människa kan göra så mot djur, då uppvisas en brist på empati. Går man dessutom till ytterligheterna, blir även konsekvenserna på sikt en potensiell fara för världsfreden.

Home Map


Backgrounds by Birgitta

Birgitta Broström COPYRIGHT 2002-2004